0476 643 782 * info@purechocoa.be

Welkom
Assortiment
Chocolade reep
Parels
Specialiteiten
Markten
Workshop
Creaties van Philippe
Shop Online

  • Stacks Image 1791
  • Stacks Image 1793
  • Stacks Image 1795
  • Stacks Image 1797
  • Stacks Image 1799
  • Stacks Image 1801

Ontdek Pure-Chocoa


Pure Chocoa werd in 2018 opgericht door Philippe Lafont, meester chocolatier, banketbakker, ijsmaker en pralinier sinds 1986.
30 jaar lang heeft hij met veel passie het vakmanschap aan jongeren doorgegeven in professionele vormingscentra in Brussel en Vlaanderen, tot hij in 2018 besloot om zijn eigen merk te creëren en zijn hart en ziel te leggen in eigen creaties onder de naam Pure-Chocoa.
Sinds lang broeide het idee om zelf de authentieke cacaobonen te vinden en bean-to-bar repen te produceren. Dit proces vertrekt onmiddellijk van de chocoladebonen als basis. Het idee rijpte nog meer tijdens de vele reizen naar Cuba waar Philippe en zijn vrouw Marleen sinds 2005 vrijwilligersprojecten oprichtten in het chocoladenetwerk.
Philippe surfte ook mee de op foodtruck-wave en kocht een oude Citroën HY camionette van 1953. Hiermee verkoopt hij samen met zijn vouw op een aantal kleine artisanale markten in België zijn zelfgemaakte (h)eerlijke chocoladeproducten.
Wil u weten waar u deze originele lekkernijen kan proeven en vinden, klik dan hier (markten)
Bovendien organiseert Philippe ook workshops rond het thema chocolade en neemt hij occasioneel deel aan wedstrijden.
Stacks Image 1714
Stacks Image 1756

Onze Knowhow


Pure Chocoa, dat is een selectie van cacaobonen die uit de hele wereld komt via de ‘cercle du cacao’ (chocoladecirkel): Kameroen, Cuba, Vietnam, Madagaskar, …
Bij Pure-Chocoa weten we dat de chocoladebonen uit de verschillende regio’s hun eigen smaak en karakter hebben. Deze echte rijkdom gebruiken wij en willen we graag door iedereen laten ontdekken. Als u twee repen uit verschillende regio’s proeft, laat u dan meevoeren door het authentieke parfum van deze verschillende regio’s: de fruitaroma’s, de zuurtegraad, de noten, de houtondertonen, enz…. Fascinerend!
Onze chocolade wordt gemaakt met cacao, bio-rietsuiker en poedermelk. Er wordt geen lecithine of vanille-aroma aan toegevoegd.
Wij maken onze chocolade met de chocoladeboon als basis en ontwikkelen onze eigen chocoladesmaken hiermee. Momenteel hebben wij een tiental smaken ontwikkeld en elke creatie heeft zijn eigen cacaopercentage (99%, 88%, 77%, enz)
Pure-Chocoa kreeg in 2020 de wettelijke erkenning van ambacht door de commissie ambachtslieden van de FOD Economie. Deze erkent het authentieke karakter, het manuele werk van het ambacht en de artisanale know how.
Bij Pure-Chocoa is ecologie ook één van onze waarden: wij werken namelijk alleen met ecologische verpakkingen.
*een klein dankwoord van Philippe: ‘Heel veel dank aan Marleen, de (klein)kinderen en vrienden die me allemaal gesteund hebben bij dit avontuur’.Mot d'une amie

" Philippe Lafont est tombé dans le chocolat quand il était petit !
C’est un chocolatier passionné qui nous fait voyager et découvrir toutes les essences de cacao du monde ; Toujours innovant, jamais à court d’idées, il nous surprend tant dans ses mélanges de fèves que dans son savoir-faire.
Du chocolat pur dans ce qu’il a de plus subtil et noble ; Comme une déclaration d’amour…(K) "

Stacks Image 1782