0476 643 782 * info@purechocoa.be

Welkom
Assortiment
Chocolade reep
Parels
Specialiteiten
Markten
Workshop
Creaties van Philippe
Shop Online

  • Stacks Image 2944
  • Stacks Image 2946
  • Stacks Image 2948
Chocolade reep

Stacks Image 2929

Al onze chocolade wordt op artisanale wijze geproduceerd.
Wij werken enkel met cacao (verschillende landen en regio’s), bio-rietsuiker uit Brazilië en biomelk.
Er wordt geen lecithine of vanille toegevoegd .

5,00 € het stuk +/- 85 g
Te verkrijgen op de markt en shop online
Al onze chocoladerepen kunnen door Bpost worden geleverd




Leveringen zijn gratis in de gemeenten rond Schepdaal (Dilbeek, Lennik, Groot-Bijgaarden)

Open all Close all
  • Centraal-Afrika
    • Kameroen

      Stacks Image 5122
      Stacks Image 5124

      Forastero, gecultiveerd door een coöperatie die cacaoboeren verenigt, sociaal project.


      Kameroen 99 : cacao zonder suiker, maar met een sterk karakter (lichte koffiesmaak).
      Kameroen 77 en Kameroen 77 amandel : zeer fijne cacao met subtiele koffiesmaak (ook verkrijgbaar met geroosterde amandelschilfers).
      Kameroen 66 nibs : fijne cacao met geroosterde cacaonibs.
      Kameroen 55 melk : zoete melkchocolade met een subtiele koffiesmaak.
    • Madagaskar

      Stacks Image 5128
      Stacks Image 5131

      Cru de propriété « Ambanja »

      Gepolycultiveerd landgoed gecreëerd in 1920. Er zijn verschillende soorten cacao te vinden, waaronder de ‘Criollo’ en de ‘Trinitario’. De bomen zijn geïdentificeerd en hun vruchten worden afzonderlijk geoogst. De plantage is een mooi voorbeeld van polycultuur, we vinden er ylang-ylang, koffieplant, peperplant, enz ...

      Madagascar 88 : alle kracht van cacao, fruitige of kruidige accenten, zeer aangenaam in de mond.
      Madagascar 88 Camargue : net als de voorgaande, maar met een vleugje Camargue-zeezout.
      Madagascar 77 Secret Garden : geïnfuseerde cacao (frisse smaak die lang nablijft in de mond, bloemige en fruitige accenten).
      Madagascar 55 : melkchocolade met een krachtige smaak
    • São Tome

      Stacks Image 5137
      Stacks Image 5140

      Cru de terroir Forastero

      Deze cacao groeit aan de westkust van het eiland. De gebruikte teelttechnieken dragen op hun schaal bij aan het behoud van de ecosystemen van de regio.

      São Tomé 77 : licht pittige cacao, accenten van hazelnoot.
      São Tomé 77 rauw : cacao verwarmd op lage temperatuur om de kwaliteiten van de cacao te behouden, accenten van zure gisting en zeer uitgesproken nootsmaak op het einde - (niet zo fijn gemengd om een ​​korrelige toon te behouden).
      São Tomé 66 rode vruchten : infusie van rood fruit en licht geroosterd, chocolade om langzaam in de mond te laten smelten. Te ontdekken!
      São Tomé 66 passievrucht : infusie van passievrucht en enkele andere vruchten : chocolade die zeer fris smaakt, ideaal om zo van te genieten of als mousse.
      São Tomé 55 melk : cacao met lichte nootsmaak, zacht in de mond.
  • Midden-Amerika & Caraïben
    • Cuba

      Stacks Image 5146
      Stacks Image 5149

      Baracoa (infos cercle du cacao)

      De bonen uit Baracoa zijn zeer oude bonen. Ze hebben hun karakter kunnen behouden, voornamelijk omdat ze zich in het zeer geïsoleerde gebied van Criollo bevinden.
      Dankzij de isolatie van dit eiland, hebben de cacaoboeren niet te maken gehad met de druk van lobbyisten voor een buitensporige productiviteitsverhoging.
      De lokale variëteiten hebben dus hun grondgebied kunnen behouden en werden hier niet overgenomen door de hyperproductieve variëteiten.

      Baracoa 88 : cacao uit Baracoa, 12 % biologische rietsuiker uit Brazilië.
      Uitgesproken cacaosmaak die lang nablijft in de mond.
      Baracoa 66 Cubita : cacao uit Baracoa, Cubaanse koffie « Cubita », 33% biologische rietsuiker. Uitgesproken cacaosmaak met een vleugje sterke koffie.
      Baracoa 55 melk karamel : cacao uit Baracoa, melkchocolade met een sterke koffiesmaak en een fijn laagje krokante kara
    • El Salvador

      Stacks Image 5155
      Stacks Image 5158


      Regio Jiquilisco, deze « Cru de terroir »komt uit de CARRERA REAL. Het gaat hier om een « Acriollado blend » met een complex en intens karakter. De mengeling bestaat uit ICS, Guasare en andere inheemse cacaosoorten.
      Deze worden « Criollos Modernos » genoemd. Ze bevatten een meerderheid van paarse bonen en 10 tot 30 % witte bonen. Deze soort is nog maar weinig aanwezig op de markt, dus uniek voor de verkoop.

      El Salvador 77 : karaktervolle chocolade,. Zeer origineel.
    • Honduras

      Stacks Image 5164
      Stacks Image 5167

      Mayan Red – Copán Highlands Cru de terroir

      De Mayan Red ontleent zijn naam aan de Maya-cultuur. De cacaoboer die deze boon kweekt komt oorspronkelijk uit Honduras.

      Honduras 77 : de zachtste van de reeks "77", voor liefhebbers van cacao, intense smaak met een aroma van hazelnoten.
    • Mexico

      Stacks Image 5173
      Stacks Image 5176

      Via zeilboot vervoerd naar België (bedrijf : TOWT)
      https://www.towt.eu/

      Inheemse cacaobonen uit het "Chontalpa"-grondgebied, gelegen in de staat Tabasco. Het is te danken aan het CACEP-project in Comalcalco, dat deze soort is geherwaardeerd en bewaard. Dankzij dit project kunnen 70 families waardig leven. Het is een endemisch mengsel van inheemse cacao. Vandaar dat de naam "Criollo" vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd. Het gaat dus niet om de genetische variëteit, maar heeft een oorsprong "van hier".
      Het vervoer per zeilboot van deze uitzonderlijke cacao draagt ​​bij aan zijn unieke karakter. Het zeilen, waarbij de kracht van de wind de enige brandstof wordt, vermindert de koolstofvoetafdruk met 90% in vergelijking met conventionele scheepvaart. De identificatie van elk traject (door het ANEMOS-certificaat) geeft daarenboven volledige transparantie over de afgelegde weg van deze cacao.

      Mexique 77 : uitzonderlijke chocolade die zeer gewaardeerd wordt door cacaoliefhebbers.
  • Zuid-Amerika
    • Brazilië

      Stacks Image 5184
      Stacks Image 5187

      Région Bahia- Sorte cacao Catongo (forastero "albinos")

      Deze witheid is te wijten aan het ontbreken van genen die de kleur van de bonen tot uitdrukking brengen
      zeer oude variëteit van uitzonderlijke zeldzaamheid; deze cacao geeft een zeer lichte kleur voor pure chocolade
      (proeftest na fabricage van het product)
    • Ecuador

      Stacks Image 5193
      Stacks Image 5196

      National – Los Rios

      Lokale bewoners noemen deze smaak "arriba", ‘die van boven komt’. Historisch gezien, werden de gedroogde bonen per boot langs de Babahoyo-rivier naar beneden vervoerd tot Guayaquil, de belangrijkste haven. Ondanks de zeer donkere bonen, die doen denken aan die van een Forastero, heeft de Nacional de organoleptische gevoeligheid van de Criollo. De kleur van deze boon maakt dat hij - ten onrechte - vooraleerst als een Forastero beschouwd wordt. Deze cacaosoort vertegenwoordigt minder dan 0,5% van de wereldproductie van cacao en wordt bedreigd door de introductie van hyperproductieve cacaorassen! Beide kweekgebieden zijn gelegen in de provincie Los Ríos, waar de ‘Nacional’ uitsluitend wordt gekweekt in een omgeving die rijk is aan biodiversiteit. Deze "Crus de Propriété" worden aanbevolen voor liefhebbers van subtiele parfums, die de basis kunnen vormen voor een 100% cacaotablet, verrassend aangenaam in de mond.

      Equateur 77 : sterke cacao, blijft lang nasmaken in de mond, licht pikant.
      Equateur 44 lait : (in ontwikkeling)
    • Peru

      Stacks Image 5202
      Stacks Image 5205

      Gran-Blanco : cru du terroir « Piura »

      De cacao uit het Piura-gebied bevat bijna 40 % witte bonen. Piura is het gebied dat het grootste gedeelte van de Criollo in Peru herbergt.
      Peru wordt beschouwd als een van de mogelijke ontstaansgebieden van cacao: het gebied bevat daarom veel natuurlijk gehybridiseerde variëteiten, die moeilijk te classificeren zijn.


      Pérou 66 : chocolade op elk moment te degusteren, aangenaam in de mond, licht zurig.
      Pérou 33 : gekarameliseerde melkchocolade: heel zoet met toetsen van gekarameliseerde melk.lat au lait caramélisé : très doux aux notes de lait caramélisé.
    • Venezuela

      Stacks Image 5211
      Stacks Image 5214

      Chuao - sorte cacao Chuao

      Het is een zeldzame cacao waarvan de cultuur teruggaat tot het precolumbiaanse tijdperk. Vervolgens werd cacao verbouwd op hetzelfde land als nu in het zuidwesten van het land, vlakbij het Maracaibo-meer en de Andes.
      Venezuela is samen met Mexico een van de landen waar de oudste en zeldzaamste genetische variëteiten vandaan komen.
      (proeftest na fabricage van het product)
  • Azïe & Stille Oceaan
    • Indonesië (Bali)

      Stacks Image 5220
      Stacks Image 5223

      Indonésie - Cru de terroir préservé de Bali

      De excellentie van Balinese chocolade berust op kwaliteit, Balinese boeren worden aangemoedigd om door te gaan met de biologische teelt van cacaobonen; De vulkanische bodem van het eiland geeft cacaobonen fruitige, pittige, krachtige en aromatische smaken met een lange afdronk.
      (proeftest na fabricage van het product)
    • Salomonseilanden

      Stacks Image 5229
      Stacks Image 5232

      Amelonado & Trinitario blend Guadalcanal Cru de propriété

      Familieplantage in het noordoosten van het eiland, in 2015.
      Cacao beloond met internationale wedstrijden
      (proeftest na fabricage van het product)

    • Vietnam

      Stacks Image 5238
      Stacks Image 5241

      Détroit du Mékong (région Ben Tre)

      De cacao uit Vietnam maakt deel uit
      van recente gewassen die actueel en
      veelbelovend zijn.
      Het behandelcentrum na de oogst heeft personen met een handicap (veroorzaakt tijdens de oorlog) in dienst, om maximale sociale re-integratie mogelijk te maken.


      Vietnam 77 : fijne cacao met verrassende accenten van koffie of hazelnoten.
      Vietnam 55 melk + koffie : gebrande cacaobonen, melkchocolade met een toevoeging van koffie voor een subtiel aroma (voor liefhebbers van chocolade én koffie).
  • Epeciales
    • Combinatie van verschillende landen



      MaCuSãto 88 : smaakvolle combinatie van cacaobonen afkomstig uit 3 verschillende eilanden (Madagascar / Cuba / São Tome) zeer sterke smaak, die lang nablijft in de mond (te degusteren met een lekker glaasje rum)
      Latino 88 : mengeling van bonen uit Peru en Ecuador, aangename subtiele cacaosmaak